MaryAnn Skadal forteller kort om hvem, hva og hvorfor

MaryAnn og markedsføring

Markedsføring har vært en del av min hverdag i 20 av mine 45 leveår – faktisk en ganske stor andel av livet jeg har levd, når jeg tenker meg om. Jeg har vært lærlingen, designeren, lederen, gründeren, veiviseren. Jeg har hjulpet den aller minste og flere av landets store og kjente. De siste årene har virksomheten dreid fra å designe markedsføringsmateriell til å gi markedsføringsråd for små bedrifter. Fler og fler trenger råd og tips til hva som er lurt for akkurat deres lille personlige bedrift. Markedsføring i dag er ganske annerledes enn da jeg startet i bransjen. Spennende med utvikling. Det er lurt å finne ut hvilke muligheter som er lurt for deg og din bedrift.

MaryAnn som en kamelon

Jeg er veldig norsk, med engelsk slekt og jeg har bodd flere år i utlandet hvor jeg har lært meg sånn passe godt nok fransk.

På mange områder er jeg tøff og modig. På andre områder er jeg veldig sårbar og redd. Noen ganger lar jeg krøllene leve sitt eget liv. Andre ganger slettes krøllene ut. Noen morgener føler jeg meg rosa. Noen kvelder føles blå. Noen dager fylles med grønn farge. Andre uker kan være helt oransje. Enkelte dager er grå.

Jeg trives både ved sjøen, i skogen, i byen, på fjellet, på landet, i Norge og i utlandet. Jeg inspireres, fasineres og tilpasser meg.

Bak fasaden min finnes det mer enn de fleste kjenner til. Jeg er åpen som en bok om noen spør. Som en kamelon elsker jeg å tilpasse meg den personen eller bedriften jeg har i fokus. Det er noe bra i alle. Det finnes muligheter for en hver.

De 5 V’er

Hver dag, fra jeg var i stand til å tenke selv som lite barn, har jeg tenkt (usynlig for andre, men veldig synlig for meg selv):

«Uansett hva andre vil, kan jeg VILLE noe annet».
«Uansett hva andre velger, kan jeg VELGE annerledes».
«Uansett hvem andre er, kan jeg VÆRE meg».
«Uansett hva andre ikke tørr å gjøre, kan jeg VÅGE».
«Uansett hva andre skjuler, kan jeg VISE».

Jeg har kommet meg helskinnet gjennom så langt, med skrubbsår etter knall og fall. Jeg har blitt ganske god til å riste litt på hodet, børste støv av skulderen og gå videre med hodet full av viktig ny kunnskap.

De aller viktigste for meg…

Hver dag setter jeg mine to barn aller høyest. De skal få oppleve en mamma som er der for dem, som veileder når det er tøft, som hjelper dem å se løsninger når det hagler, som viser kunsten å se situasjonen fra flere sider og som lar dem få kunnskapen de trenger for å kunne ta selvstendige valg fra tidlig alder. De skal uansett vite at de har en mammahånd å holde i, en mammaskulder å gråte på, et mammahjerte fyllt med kjærlighet og forståelse, en mamma som heier og roser og en mamma som forteller sin ærlige velmenende tanke. De skal bli sett og hørt for de personlighetene de er, den de er innerst inne. Ved min side har jeg barnas far og for meg verdens beste kjæreste gjennom 27 år. Den stabile og trygge hjemmebanen, gir styrken til å våge mer på bortebane. I sammen skaper vi egne verdier, egne tradisjoner og egne veier.

Det stabile og trygge må skapes av deg selv. Det ustabile på bortebane, kan håndteres med styrke – din styrke. Du har det i deg.

Du kan også VILLE VELGE å VÆRE. Du kan også VÅGE å VISE. Det er da du skaper dine egne VERDIER. Det kan du gjøre i privatlivet ditt. Det like viktig å gjøre dette der du har din jobb – som gründer, som ansatt eller som leder. Det er da markedsføringen blir personlig, ærlig og troverdig.

Det tar lenger tid å bygge personlig, ærlig og troverdig markedsføring. Den varer lenger, når den først har slått rot.

…er også slik jeg lytter til deg